İçeriğe geç
Türkçe

Vakalarla Çalışma

Vaka oluşturmak için vakayı oluşturmak istediğiniz bağlamı seçin ve Yeni Vaka seçeneğine tıklayın. Yeni Vaka düğmesi görünmüyorsa bu bağlamda vaka oluşturma izniniz olmayabilir.

Vaka oluştururken başlangıçta bir açıklama yazabilir, bölmeleri ve bir vaka türünü seçebilirsiniz.

Bir vaka oluşturduğunuzda bu vaka varsayılan olarak açılır. Vakanın vaka listesinde görünmesi birkaç saniye sürebilir.

Bir grup bağlamında vaka oluşturur ve grup yöneticisi değilseniz vaka varsayılan olarak size devredilir. Devir hakkında daha fazla bilgi için Delegeler bölümüne bakın.


Kapatılmamış bir vakanın sahibi olarak vakayı kapatabilirsiniz. Bu işlem bir sonuç belirlemenizi sağlar ve vaka yeniden açılmadığı sürece gelecekte vakada düzenleme yapılmasını önler.

Bir vakayı kapatmak için Kapat düğmesini seçin, Kapat iletişim kutusuna bir not yazın ve gönderme düğmesine basın.


Bir vakayı yeniden açmak için ‘Yeniden Aç’ düğmesini seçin, Yeniden Aç iletişim kutusuna isteğe bağlı olarak bir not yazın ve gönderme düğmesine basın.


Vakalar, kapatıldıktan iki hafta sonra otomatik olarak arşivlenir. Bir vaka arşivlendiğinde artık panolarda gösterilmez ve yalnızca arama yoluyla görüntülenebilir.


Kapatılmış veya arşivlenmiş bir vaka silinebilir. Bir vakayı silmek için Vakayı Sil seçeneğine basın, Vakayı Sil iletişim kutusuna isteğe bağlı olarak bir not girin ve Gönder düğmesine basın.

Hesap silme korumalı olarak ayarlanmadıysa vaka Silinmeyi Bekliyor durumuna taşınır ve 7 gün sonra otomatik olarak silinir.


Silinmeyi bekleyen bir vakayı geri yüklemek için vakadaki Geri Yükle seçeneğini belirleyin, Geri Yükle iletişim kutusuna isteğe bağlı olarak bir not girin ve Gönder düğmesine basın.

Vaka, kapatılmış vaka olarak geri yüklenir.


Vaka geçmişi, bir vakanın iş akışı geçmişini görüntülemenizi sağlar. İş akışı adımlarını, notları ve vakada gerçekleştirilen diğer işlemleri gösterir.

Bir kullanıcı veya grubun bilgi kartını görüntülemek için kullanıcının veya grubun adının üzerine gelin.


Geçmişe not eklemek için not ekleme düğmesini seçin (iş akışı bileşeninin sol alt kısmında, İlerlemeyi Başlat’ın yanında).

Notunuzu yazın ve gönderme düğmesine basın. Not vaka geçmişine eklenir.